Svaka profesija nosi određenu vrstu odgovornosti.
Kao kuhari, moramo se pitati, i mora nam biti važno od kuda hrana dolazi. Drugo važno pitanje je i koja je naša poruka svakom gostu. Želimo li samo biti tipka na daljinskom njihovih loših navika, neznanja i kap koja će, u nekom trenutku preliti čašu u bolest i propadanje.
Veganstvo je prirodni izbor svakog tko se bavi hranom. Iako mi se brend zove Fakat fino, ipak preferiram fakat zdravo, u skladu sa znanstvenim dokazima, u skladu sa iskustvom i humanošću. Kažu da je humanost imanentna samo našoj vrsti, ali i svirepost koja se opravdava profitom.
Biti kuhar znači odgajati svoje goste, hrabro im nudeći ono što ne žele.
Na kraju, biti kuhar jednako je kao i biti zdrav, vitalan i pun energije. To trebamo pružiti gostima.
Nemam strpljenja za moderne okuse, pjenice i kombinacije koje ne pridonose zdravlju. Hrana mora i može biti ukusna i kad je izvan društveno uvjetovanih, očekivanih izbora. Svaki obrok je cigla koja gradi naš neprobojni zid zdravlja.
Čak i kad mislite da je nešto vaš izbor, možda ste samo žrtva moćne industrije hrane.
Veganstvo je prirodan put svakog kuhara.
Poznati svjetski chefovi, na vrhuncu svojih karijera i s Michelin zvjezdicama, odlučili su se na, mnogima se činilo, poguban zaokret svojih restorana u veganske oaze. Daniel Humm je samo jedan od njih, vlasnik Eleven Madison Parka iz New Yorka.
Sve što radimo iz najdubljih uvjerenja, vidi se na rezultatima rada. Hrana je toliko drugačija kad ju kuhate kao sretan i miran chef, ne rukovođen trendovima, Izgled tanjura je ono što prvo zapazimo, ali ispod pojavnog mora biti i sadržaj, nutritivno opravdana kombinacija namirnica.
Kao gosti, budite radoznali, iskušajte nešto novo, a kao kuhari, razvijajte se, ne ograničavajte se tradicijom, podnebljem i željom da svima ugodite. Veganska kuhinja može prezentirati tradiciju na novi, moderan i human način.
You might also like
Fakat fino
091/2346 303