Radionica- sva lica gladi
Kao što sam najavila prije ljeta, u sklopu izložbe Sva lica gladi, Etnografskog muzeja, kuharska radionica održat će se 29.10. 2022. u Kuhaoni na Dolcu. Nema boljeg mjesta za kuhanje nego u blizini tržnice.
Bavit ćemo se fermentacijom, a pripremljeno povrće ponijet ćete doma. Govorit ćemo o tome koliko dobra priprema pomaže da svakodnevno jedemo zdravo i ukusno. Štedljivost možda nije zadnji krik mode, ali će se ove jeseni i zime ponovo izvući iz ormara. Naučit ćemo kako od istih namirnica, s minimalnim izmjenama, napraviti tri različita jela, odnosno prilog, odreske i umak. Sve to u cilju stvaranja zaliha za dugu jesen i zimu. Kako bi vam ova radionica ostala u sjećanju, začinit ćemo je učenjem o začinima i neke od njih ćete ponijeti sa sobom.
Prijave nisu još krenule, a bit će isključivo preko Etnografskog muzeja.