Proljeće 2024.
/in BLOG /by Sanja Bilas
Kamo god pogledamo oko sebe vidimo da se priroda budi, možda malo prerano, ali ipak, se radujemo i dužim danima i zelenilu koje će, nekom čarolijom obojati i naše misli.
Meni proljeće znači i povratak u Istu nakon gotovo 4 lijepa mjeseca zimovanja u Zagrebu. Najljepše je što ste me dočekali kao da nisam ni otišla, i to je najveća nagrada za trud i rad koji sam do sada uložila.
Volim Zagreb, uživala sam družeći se sa djecom i prijateljima, ali nestrpljivo čekam moje selo i osamu koje donosi jer se mogu nesmetano posvetiti i drugim, meni važnim aktivnostima i interesima.
Ostaje mi još nekoliko radionica za odraditi, između ostalog na Festivalu Urbana džungla, konferencija Europske biciklističke federacije i mogu krenuti put Istre.
Od ove godine suradnju nastavljam s Cafe-Gallery-Artipolis iz Motovuna.
Nastavljam s radionicama, a pokrećem i školu kuhanja veganske hrane za profesionalne kuhare. Suradnju nastavljam i s https://sparagna.eu/a koja je idealno mjesto za vaša druženja s prijateljima i obitelji, a i za organizaciju raznih edukacija i retreatova. Moja hrana će upotpuniti svako druženje.
Naravno, i dalje volim Ponte Porton i nastavljamo suradnju na zanimljivim projektima, a tu sam i ukoliko trebate dogovoriti smještaj u prekrasnim sobama Ponte Portona, rezervirati stol i organizirati catering.
Hvala na druženju, a do zime razmislite i predložite neke nove suradnje s Fakat fino.
Zagreb, tak’ imam te rad
/in BLOG /by Sanja Bilas
Povratak u Zagreb nakon šest mjeseci potpuno drugačijeg života na selu i u maloj sredini, istovremeno i raduje i pomalo plaši.
Sve ono o čemu u Istri nisam morala uopće razmišljati- prometne gužve, razvrstavanje otpada, svjetlosno i zvučno zagađenje, gdje nabaviti namirnice s kojim želim kuhati, u Zagrebu me dočekalo već na prvu. U Istri nema zastoja, čekanja, a cijela Istra jedan je kružni tok gdje, bez problema cirkuliraju i ljudi i roba, bez obzira na izbor prijevoznog sredstva. Biciklistima nitko bijesno ne trubi… Ipak, radujem se što ću vas sve ponovo vidjeti, steći nove gurmane i nadoknaditi propuštene predstave, izlaske s prijateljicama i prijateljima, tribine…
Najviše sam uzbuđena jer ću uskoro postati prvi puta baka.
U Istri nisam bila usamljena, prije svega jer ste mnogi navraćali na vikende ili samo na ručak, upoznala sam puno ljudi koje sam poznavala samo preko društvenih mreža, a i u Istri odlazim intenzivno više od deset godina tko da, mogu reći, i tamo sam stekla velika i značajna prijateljstva i podršku i na poslovnom i na osobnom planu.
Kad smo prošle godine krenuli s vegan menijem u srcu Istre, nismo znali što očekivati. Već tada je interes nadmašio naša očekivanja, a ove godine gosti od prošle godine su nam se vraćali zbog mog menija. Do kraja sezone, hrana iz vegan menija činila je 45 % ukupnog prometa. Mnogi svejedi, odvažili su se kušati nešto drugačije i svidjelo im se. Gosti iz cijele Istre, Slovenije i Trsta dobili su svoje mjesto za gurmansko uživanje u plant based prehrani. Kad vidim ljude koji rašire oči kad ugledaju cijeli jelovnik u kojem mogu birati na desetke jela, sezonskih, kreativnih i svježih, slastice i još razgovarati o hrani s kuharicom… svima je puno srce.
Nadam se nastavku iduće proljeće, ali kako to obično ide, a u Istri pogotovo, kad se pročuje da dobro radiš svoj posao, ponude krenu.
Za iduću godinu zacrtala sam si plan još više promovirati plant based/ vegan prehranu i potruditi se izraditi kreativne bezmesne jelovnike i mnogim drugim restoranima.
Do tada sam ovdje i s vama. Zovite, naručujte, pitajte.
U siječnju krećem i s radionicama o čemu ćete biti informirani na vrijeme.
Bliži se nova godina, a ako ste i vi skloni novogodišnjim odlukama, svakako među njih uvrstite i promjenu prehrane makar povremeno.
Tu sam da ne odustanete već na početku 2024.
Fakat fino
091/2346 303