Promjene

Godina 2020. jedna je od onih koje će ostati u kolektivnom pamćenju cijelog planeta. Bolest, smrt, neimašina, neizvjesnost… pokucali su na svaka vrata, neovisno o dobi, rasi, nacionalnosti,političkim uvjerenjima…
Puno toga još ne znamo o novom virusu. Ono što znamo je da je to jedan od odgovora na naš svakodnevni, višestoljetni utjecaj na prirodu.
Od težine tog tereta, neki su se slomili, mnogi mladi trebali su pomoć stručnjaka, a dogme koje smo prihvaćali, a i dalje ćemo vjerojatno, nisu nudile prave odgovore niti mir.
Ja sam za sebe donijela odluku koja se sigurno neće svima svidjeti. Doduše, to je uobičajeno s mojim odlukama😁.
Osobno, u privatnom životu postajem veganka i taj princip nenasilja uvodim i u svoj posao. Od početka svoje gastro avanture koristim jako malo industrijski procesuirane hrane jer je ona loš izbor. Industrija mesa i mliječna industrija na vrhu su zagađivača, a način proizvodnje je ispod svake razine ljudskog dostojanstva. Ja više ne mogu biti dio tog kruga. Biti veganka nisam odlučila samo zbog svog zdravlja već prije svega zbog želje širenjaja empatije i nenasilja, utišavanja pa i poništavanja ideje da ljudima njihova superiornost daje pravo biti bezosjećajnima.
Svjesna sam mogućih posljedica te odluke, ali nemam izbora. Godina kao što je 2020. traži od nas odluke, promjene i djelovanje baš zato što je teško.
Većina vas voli moju iskrenost kojom ulazim u sve u životu, a kuhanje nije nikakav izuzetak. Dapače, želja da hrana koju pripremam izražava moje stavove, najbolje od mene što vam mogu ponuditi, došla je do ove točke. Kuhari, kao i roditelji, trebaju odgajati pa i ne reagirati na nezadovoljstvo svoje djece oko njihovih odluka. Morat ćete mi vjerovati .
Stekla sam dovoljno znanja, kreativnost i strast me ne napuštaju, tako da sam uvjerena da imam i dalje što ponuditi. Svježe, zdravo, ukusno i bez nasilja. Život treba uzbuđenja, radost i osjećaj da svaki naš postupak čuva naš integritet, nadograđuje ga i čini nas boljim ljudima. Pozivam vas da rastete sa mnom.
Od 2.1. vaša nova stara kuharica s jednako uzbudljivim obrocima.