Odluke i izbori…

 

 

Blog

Život je pun odluka. U trenutku kad ih donosimo, ne znamo hoćemo li ih jednom u budućnosti nazivati krivim. Ni ja nisam pošteđena, ali iskustvo me naučilo da me sve vodili do ovoga što sam sada, do ljudi s kojima sam okružena.
Tako i kad sam griješila, dobro sam napravila.
Svakodnevno gledam ljude dok biraju što će jesti. Pitaju, gledaju, njuškaju… na kraju izaberu većinom isto što i uvijek. Igraju na sigurno- maslac, šunka, sir… htjeli bi baš probati, ali…
Razumijem ja to, ne uplićem se u izbore. Samo znam da je kušanje novih okusa kao čitanje knjiga, otvara nove vidike, upoznajemo sami sebe na drugi način, a kao što ne možemo nikada do kraja upoznati drugu osobu, pogotovo kad mislimo da ju već znamo ” u dušu”, ni sebe baš ne poznajemo. S hranom i novim okusima ne riskirate ništa, a mogli bi dobiti puno. Hrana je putovanje, hrana je radost življenja, hrana je način kako si pokazujemo koliko volimo sami sebe. Hrana je lakoća pokreta zdravog tijela.
Osim odluka, život donosi i prilike. Znamo svi za Kairosa. Svaki dan imamo priliku naučiti nešto novo, biti zdraviji, sretniji i bolji. Hrana je dobar način za sve to.
Jutrom kad ustajem, baš to me pokreće. Odavno moja hrana ima vaše lice, ime i osmijeh.